ΑΘΗΝΑ
06:29
|
19.04.2024

Χρειάστηκαν μήνες δοκιμών μέχρι την τέλεση της πρώτης φιλικής προς το περιβάλλον κηδείας στην Ολλανδία με ένα “ζωντανό φέρετρο”, το οποίο αποσυντίθεται πιο γρήγορα και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρειάστηκαν μήνες δοκιμών μέχρι την τέλεση της πρώτης φιλικής προς το περιβάλλον κηδείας στην Ολλανδία με ένα “ζωντανό φέρετρο”, το οποίο αποσυντίθεται πιο γρήγορα και είναι φτιαγμένο από μυκήλιο, το φυτικό μέρος ενός μύκητα που αποτελείται από μια διακλαδωτή μάζα με νηματώδη υφή. 

“Δεν πήγα στην κηδεία, αλλά μίλησα με έναν συγγενή πριν από την κηδεία. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, μιλήσαμε για τον κύκλο της ζωής”, δήλωσε ο Μπομπ Χέντρικς, ιδρυτής της startup εταιρείας Loop πίσω από το Living Cocoon (Ζωντανό Κουκούλι) και την ιδιαίτερη αυτή ταφή.

“Ο συγγενής με τον οποίο μίλησα έχασε τη μητέρα του. Μου είπε ότι είναι ευτυχής που χάρη σε αυτό το κουτί η μητέρα του θα επιστρέψει στη φύση και σύντομα θα ζει σαν ένα δέντρο”, πρόσθεσε ο Χέντρικς στην εφημερίδα “The Metro”. Ο 26χρονος βιοσχεδιαστής, απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Ντελφτ της Ολλανδίας, τόνισε ότι το προϊόν του δίνει στους ανθρώπους να γίνουν ένα με τη φύση. “Με τον θάνατό τους να εμπλουτίσουν το έδαφος και όχι να το μολύνουν”.  

Χαρακτήρισε το μυκήλιο, ανακυκλωτή της φύσης. Βασική λειτουργία του ασυνήθιστου φέρετρου είναι να επιταχύνει την αποσύνθεση του νεκρού. Το κουκούλι περιέχει μανιτάρια και άλλους μικροοργανισμούς που προχωρούν τη διαδικασία, ενώ εξουδετερώνουν τις τοξίνες που περιέρχονται στο πτώμα και μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες στο έδαφος και τα φυτά. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα