ΑΘΗΝΑ
15:24
|
18.05.2024
Λείψανα τουλάχιστον 791 θυμάτων της γενοκτονίας του 1994 έχουν εκταφεί από τις όχθες της λίμνης Μουγκέσερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λείψανα τουλάχιστον 791 θυμάτων της γενοκτονίας της Ρουάντα το 1994 έχουν εκταφεί από τις όχθες της λίμνης Μουγκέσερα στην ανατολική Ρουάντα από την έναρξη της έρευνας τον Ιανουάριο, δήλωσε η οργάνωση-ομπρέλα για τις ενώσεις επιζώντων της γενοκτονίας της Ρουάντα, IBUKA, σήμερα Τρίτη.

Τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στο συνοικία Ρουκουμπέρι του δήμου Νγκόμα όταν ένα παιδί που φρόντιζε κατσίκες στις όχθες της λίμνης εντόπισε ανθρώπινα λείψανα, όπως οστά και κρανία, δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της IBUKA Ζαν-Πιερ Μουσαφίρι σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Εντατικοποιήσαμε την έρευνα από τις 26 Αυγούστου και έκτοτε έχουμε ανακτήσει τουλάχιστον 547 υπολείμματα των θυμάτων της γενοκτονίας. Η καθημερινή αναζήτηση συνεχίζεται έως ότου ολόκληρη η περιοχή χτενιστεί για ανθρώπινα λείψανα», δήλωσε ο Μουσαφίρι.

Απομεινάρια της γενοκτονίας της Ρουάντα το 1994 εξακολουθούν να ανακαλύπτονται σε πολλά μέρη της Ρουάντα. Μόνο την διετία 2018-2019, ανακαλύφθηκαν λείψανα 118.049 θυμάτων γενοκτονίας σε 17 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Αγώνα κατά της Γενοκτονίας. Τα θύματα της γενοκτονίας στο σύνολό τους εκτιμώνται από 500 χιλιάδες έως 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως Τούτσι, Τούα αλλά και μετριοπαθείς Χούτου.

Πηγές: Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα