ΑΘΗΝΑ
13:54
|
20.04.2024
Στο ΚΥΤ Σάμου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες, συνωστισμού χιλιάδων αιτούντων ασύλου με εκείνες του ΚΥΤ της Μόριας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το ΚΥΤ της Μόριας, συναγερμός σήμανε και στο ΚΥΤ Σάμου καθώς και εκεί εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την πρακτική και τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης, εξαιτίας των κρουσμάτων η δομή θα θα τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες.

Τα κρούσματα αφορούν σε μια γυναίκα και έναν άνδρα αφρικανικής καταγωγής, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν.

Πρόκειται για τα πρώτα περιστατικά που καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που βρίσκεται στο Βαθύ της Σάμου.

Παράλληλα, διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο τίθεται σε υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω απο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και έχουν αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.

“Αιτούμαστε από τη Πολιτεία την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως Δήμος, προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις Αρχές. Οι Σαμιώτες, που έχουμε αντέξει σε δύσκολες συνθήκες διαχείρισης του προσφυγικού, παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι, για να μείνουμε ασφαλείς…”, δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ Σάμου επικρατούν παρόμοιες συνθήκες, συνωστισμού χιλιάδων αιτούντων ασύλου και άθλιων συνθηκών διαβίωσης με εκείνες που επικρατούσαν, πριν την πύρινη λαίλαπα, στο ΚΥΤ της Σάμου.

Η περίοχή γύρω από το ΚΥΤ, αποκαλείται εδώ και χρόνια “ζούγκλα” καθώς χιλιάδες αιτούντες Διεθνούς Προστασίας (4.000 περίπου), οικογένειες με παιδιά και ευάλωτα άτομα, αφγανικής κυρίως καταγωγής (25%), ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, στιβαγμένοι στις πλαγιές του λόφου στις παρυφές της πρωτεύουσας της Σάμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα