ΑΘΗΝΑ
19:44
|
18.04.2024
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κατάρ αναφέρει ότι η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ «δεν μπορεί να είναι η απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2018-01-10 20:53:22Z | |
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ «δεν μπορεί να είναι η απάντηση» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, δήλωσε αξιωματούχος του Κατάρ, προσθέτοντας ότι η Ντόχα δεν θα ακολουθήσει τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου για τη δημιουργία διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ.

«Δεν πιστεύουμε ότι η ομαλοποίηση βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της σύγκρουσης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι η απάντηση», δήλωσε η Λόουλα αλ Κάτερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στο Bloomberg.

«Ο πυρήνας αυτής της σύγκρουσης αφορά τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι Παλαιστίνιοι, ως άνθρωποι χωρίς χώρα που ζουν υπό κατοχή», πρόσθεσε.

Η δήλωση της Κάτερ προηγήθηκε των συμφωνιών εξομάλυνσης που υπογράφουν το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το Ισραήλ σε τελετή που έχει προγραμματιστεί στον Λευκό Οίκο σήμερα την Τρίτη.

Οι συμφωνίες θα ομαλοποιήσουν τις διπλωματικές, εμπορικές, ασφάλειας και άλλες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών κρατών.

Πηγές: Al-Jazzera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα