ΑΘΗΝΑ
22:45
|
07.07.2024

Σε μία έκδηλη προσπάθεια να πείσει για την αποτελεσματικότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία έκδηλη προσπάθεια να πείσει για την αποτελεσματικότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν την αποψινή τελετή υπογραφής συμφωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν με το Ισραήλ, έκανε ενδιαφέρουσες προβλέψεις.

Πρώτα από όλα προέβλεψε πως μέσα στο επόμενο διάστημα «πέντε με έξι» αραβικές χώρες «είναι έτοιμες να κάνουν ειρήνη με το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ κάνει ειρήνη. Θα ακολουθήσουν πολλές χώρες. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε με έξι χώρες που ακολουθούν πολύ γρήγορα… Είναι εμπόλεμες χώρες αλλά τώρα κουράστηκαν να πολεμούν. Το Ισραήλ είναι μία τέτοια χώρα αλλά ακόμη και ο Μπίμπι (σ.σ. ο Ισραηλινός πρωθυπουργός) κουράστηκε με τον πόλεμο» δήλωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ μιλούν και με τους Παλαιστίνους «που θα έρθουν και αυτοί στο σωστό χρόνο». Απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες περί «παγώματος» μονομερούς προσάρτησης κατεχόμενων παλαιστινιακών περιοχών στη Δυτική Όχθη από το Ισραήλ τουλάχιστον ως το 2024.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψη του Αμερικανού προέδρου πως θα πετύχει μία «σπουδαία συμφωνία με το Ιράν» μετά τις εκλογές του Νοέμβρη. Ο πρόεδρος Τραμπ, αισιοδοξώντας προφανώς για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη, υποστήριξε πως «θα βοηθήσει» το Ιράν «με κάθε δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στη Σαουδική Αραβία δήλωσε πως θα συμβούν «σπουδαία πράγματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα