ΑΘΗΝΑ
15:19
|
26.04.2024

Οικονομική ασφυξία σε περίπου 5,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες προκαλεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφασή της να σταματήσει, από πέρσι, εντελώς […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικονομική ασφυξία σε περίπου 5,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες προκαλεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφασή της να σταματήσει, από πέρσι, εντελώς τη χρηματοδότηση της αρμόδιας οργάνωσης του ΟΗΕ, UNRWA.

Έτσι,παράλληλα με την «ειρήνη» που προωθούν ΗΠΑ και Ισραήλ με πλούσιες χώρες του Κόλπου, η οικονομική πίεση σε βάρος των Παλαιστινίων κλιμακώνεται άσχημα καθώς εξαντλούνται δραματικά οι πόροι χρηματοδότησης της Οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρίνι, τόνισε πως τα ελλείμματα προϋπολογισμού της UNRWA προβλέπεται να φθάσουν ως τον Δεκέμβρη τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Επισήμανε πως έχουν μειωθεί οριακά ακόμη και προγράμματα σίτισης Παλαιστινίων προσφύγων όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας ή στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων στη Συρία, την Ιορδανία, και τον Λίβανο.

Ανέφερε τέλος πως η απελπισία στους καταυλισμούς αναγκάζει αρκετούς να αναζητήσουν καλύτερη τύχη, ξεκινώντας με μία βάρκα μία αβέβαιη περιπέτεια προς τις ακτές της Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα