ΑΘΗΝΑ
11:45
|
26.04.2024

Ματαιώνεται η διήμερη επίσκεψη του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε Ελλάδα και Κύπρο που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή. Αφορμή στάθηκε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ματαιώνεται η διήμερη επίσκεψη του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε Ελλάδα και Κύπρο που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή.

Αφορμή στάθηκε η μόλυνση μέλους της αντιπροσωπείας με covid19, που δεν εκδήλωσε συμπτώματα αλλά τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, όπως και όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τον φορέα του ιού, μεταξύ των οποίων και ολόκληρο το επιτελείο συνεργατών του υπουργού Εξωτερικών.

Ο ίδιος ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ Covid-19 και βγήκε αρνητικό. Θα υποβληθεί ωοτόσο εκ νέου και την Παρασκευή για να εξαλειφθεί και η παραμικρή πιθανότητα μόλυνσης.

Ο βασικός λόγος για το ταξίδι του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα και Λευκωσία ήταν η κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης, η διαμάχη για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό, ιδιαίτερα μετά από τις εξελίξεις που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, πριν την ματαίωση του ταξιδιού, χαρακτήριζε τις τουρκικές γεωτρήσεις «παράνομες» κρίνοντας πως παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Είχε καλέσει την Τουρκία «επειγόντως» να αποφύγει «τις συνεχείς, απαράδεκτες προκλήσεις στη Μεσόγειο».

Επιπλέον είχε υποστηρίξει τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο το αίτημα και για την τυπική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα