ΑΘΗΝΑ
10:17
|
19.04.2024

Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου CNN Turk και του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου CNN Turk και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ερντογάν υποστήριξε ότι όσο υπάρχει μία ισορροπημένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. 

Όπως αναφέρει το CNN Turk, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι “δίκαια και συνεπή” σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της.

Στη βιντεοδιάσκεψη αυτήν συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της MIT Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο διευθυντής του γραφείου του Ερντογάν, Χασάν Ντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα