ΑΘΗΝΑ
06:12
|
27.07.2024

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, FIFA, έκανε σήμερα μία πρώτη κοστολόγηση της απώλειας εσόδων και κερδών από την ματαίωση ποδοσφαιρικών αγώνων παγκοσμίως. Εκτιμά πως έχουν χαθεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, FIFA, έκανε σήμερα μία πρώτη κοστολόγηση της απώλειας εσόδων και κερδών από την ματαίωση ποδοσφαιρικών αγώνων παγκοσμίως. Εκτιμά πως έχουν χαθεί παγκοσμίως πάνω από 14 δισ δολάρια. Το ποσό θεωρείται ίσο με το ένα τρίτο της αξίας του τζίρου που αποφέρουν οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες παγκοσμίως.

Παράλληλα εκτιμάται πως η πανδημία από την άνοιξη ως τώρα έχει γονατίσει πάνω από 150 ποδοσφαιρικούς συνδέσμους διεθνώς, που έχουν αναζητήσει οικονομκή αρωγή ύψους 1,5 δισ δολαρίων από το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFA.

Ο Όλι Ρεν, αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της FIFA που έχει παράλληλα και τη διπλή ιδιότητα του διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας Φιλανδίας, δήλωσε πως μοιραία οι οικονομικές δυσχέρειες θα συνεχιστούν και το 2021.

Διαπίστωσε επίσης πως σε απόλυτους αριθμούς πιο πολύ έχουν πληγεί οι ποδοσφαιρικοί σύνδεσμοι στην Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερα άσχημη είναι, λόγω πανδημίας, και η οικονομική πραγματικότητα για ποδοσφαιρικούς συλλόγους χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα