ΑΘΗΝΑ
16:01
|
20.04.2024
Το ποσό συμφωνήθηκε κατόπιν διακανονισμού μετά από την αγωγή της οικογένειας κατά της αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πόλη του Λούισβιλ του Κεντάκι, θα πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια της Μπριόνα Τέιλορ, μιας Αφροαμερικανής γυναίκας που σκοτώθηκε από την αστυνομία σε επιδρομή στο διαμέρισμά της τον Μάρτιο, όταν τρεις αστυνομικοί, χωρίς καμία προειδοποίηση, εισέβαλαν σε αυτό και την πυροβόλησαν οκτώ φορές, δήλωσε ο δήμαρχος Γκρεγκ Φίσερ την Τρίτη.

Το ποσό συμφωνήθηκε κατόπιν διακανονισμού και αφού είχε προηγηθεί από την πλευρά της οικογένειας της αδικοχαμένης Τέιλορ αγωγή κατά των αστυνομικών αρχών της πόλης.

«Λυπάμαι βαθιά, λυπάμαι πολύ για το θάνατο της Μπρένα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φίσερ, που είναι λευκός. «Η διοίκησή μου δεν περιμένει να προχωρήσει με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αποτρέψει την επανάληψη μιας τέτοιας τραγωδίας».

Ο θάνατος της Τέιλορ, παράλληλα με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που σκοτώθηκε τον Μάιο από αστυνομικό της Μινεάπολης, προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας στην ιστορία των ΗΠΑ, με καθημερινές διαδηλώσεις σε πλήθος μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας έκτοτε και με κύρια αιτήματα τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και την φυλετική δικαιοσύνη.

Πηγές: CBS, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα