ΑΘΗΝΑ
16:14
|
23.04.2024
Το Εθνικό Σανατόριο Kikuchi Keifuen διαμέλισε τα πτώματα εκατοντάδων ασθενών μετά το θάνατό τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Σανατόριο Kikuchi Keifuen, μια πρώην εγκατάσταση απομόνωσης για ασθενείς με λέπρα, διαμέλισε τα πτώματα εκατοντάδων ασθενών μετά το θάνατό τους.

Από το σύνολο των 479 ασθενών που είχαν τεμαχιστεί, τόσο από την εγκατάσταση όσο και από ένα τοπικό πανεπιστήμιο, έχουν εντοπιστεί 389 άτομα, σύμφωνα με έκθεση στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνάς που διέταξαν οι αρχές του σανατορίου, που βρίσκεται στην πόλη Κόσι του νομού Κουμαμότο. “Η εγκατάσταση δεν μπορεί να ξεφύγει από την κατηγορία ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ανέφερε η έκθεση.

Το σανατόριο διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε μια περίοδος κατά την οποία η εγκατάσταση κάλεσε τους ασθενείς να υπογράψουν έγγραφα που επιτρέπουν την ανατομή τους μετά το θάνατο.

Η μακάβρια αποκάλυψη ήρθε αρχικά στην επιφάνεια όταν το 2013 ένα ιατρικό κολέγιο που αργότερα έγινε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κουμαμότο έγινε γνωστό πως έφτιαξε 20 σετ δειγμάτων σκελετού, τεμαχίζοντας τα σώματα 43 ασθενών από το Kikuchi Keifuen μεταξύ 1927 και 1929. Η διεξαγωγή έρευνας είχε ζητηθεί αρχικά το 2014 από τις αρχές του σανατορίου από το Πανεπιστήμιο και ενώσεις ασθενών.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα