ΑΘΗΝΑ
23:26
|
24.04.2024

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσέφυγε σήμερα το Ιράν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες «αβάσιμες και προκλητικές απειλές» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσέφυγε σήμερα το Ιράν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες «αβάσιμες και προκλητικές απειλές» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη χρήση στρατιωτικών όπλων κατά της Τεχεράνης.

«Οι ανεύθυνες πολιτικές και οι παράνομες πρακτικές των ΗΠΑ θέτουν σοβαρή απειλή στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» ανέφερε σε επιστολή του ο Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Ματζίντ Τακχτ Ραβαντσί απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Προειδοποίησε μάλιστα πως το Ιράν δεν θα διστάσει να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα αυτοάμυνας και προστασίας του λαού του καθώς και της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

Αφορμή έδωσε πρόσφατη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου στο Τουίτερ, που σχολιάζοντας ένα αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ του Politico περί ιρανικού «σχεδίου δολοφονίας» της Αμερικανίδας πρέσβειρας στη Νότια Αφρική, ανέφερε ότι θα απαντήσει «με 1.000 φορές περισσότερο» σε μία επίθεση του Ιράν.

Παράλληλα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, για κατασκευή ψευδών ειδήσεων ώστε να παρασύρει τον πρόεδρο Τραμπ σε «περιπέτειες», μετά την εμφάνισή του στο Fox News όπου ισχυρίστηκε ότι το Ιράν «εμπλέκεται σε προσπάθειες δολοφονίας παγκοσμίως…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα