ΑΘΗΝΑ
05:29
|
20.04.2024
Μια καταγγελία που κατατέθηκε την Δευτέρα κατηγορεί ένα κέντρο κράτησης ότι εκτελεί ένα συγκλονιστικό αριθμό υστεροκτομών σε μετανάστριες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγγελία, που κατατέθηκε την Δευτέρα απο διάφορες νομικές ομάδες υπεράσπισης, κατηγορεί κέντρο κράτησης ότι εκτελεί μεγάλο αριθμό υστεροκτομών σε μετανάστριες, καθώς και ότι απέτυχε στο να ακολουθήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για να κρατήσει τόσο τους κρατούμενους όσο και τους εργαζόμενους ασφαλείς από τον κορονοϊό.

“Όταν συνάντησα όλες αυτές τις γυναίκες που υπέστησαν τα χειρουργεία, σκέφτηκα ότι επρόκειτο για πειραματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης”, δήλωσε μάρτυρας, που είπε ότι συνάντησε πέντε γυναίκες που είχαν κάνει υστεροκτομές μετά την κράτησή τους, ανάμεσα στον Οκτώβρη και το Δεκέμβρη του 2019. Η μαρτυρας είπε ότι οι μετανάστριες στο Ίργουιν συχνά στέλνονται σε έναν συγκεκριμένο γυναικολόγο έξω από τις εγκαταστάσεις. “Ήταν σαν να διεξάγουν πειράματα στα σώματά τους”.

Ενώ η Διεύθυνση Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ ανέφερε τον Αύγουστο ότι 41 μετανάστες στο Ίργουιν είχαν βρεθεί θετικοί σε Covid-19, πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με την καταγγελία. Γυναίκες που διαμένουν σε πολλαπλές μονάδες στην εγκατάσταση φέρονται να εχουν επιδείξει συμπτώματα Covid-19, αλλά δεν εξετάστηκαν καθόλου επί εβδομάδες. Οι μετανάστες επίσης φέρονται να μεταφέρονται εντός και εκτός των εγκαταστάσεων, σε αντίθεση με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου Νόσημάτων και τη συμβουλή του ιατρικού διευθυντή του Ίργουιν.

Σε δήλωσή της, η Διεύθυνση Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής αρνήθηκε να σχολιάσει ζητήματα που διαχειρίζεται το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή.

“Η Διεύθυνση Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής λαμβάνει σοβαρά υπόψιν όλες τις κατηγορίες και απευθύνεται στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή έρευνα ή / και αποτελέσματα”, δήλωσε ο οργανισμός. “Παρ’ όλα αυτά, σε γενικές γραμμές, ανώνυμοι, μη αποδεδειγμένοι ισχυρισμοί, που γίνονται χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου των πραγματικών περιστατικών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον σκεπτικισμό που τους αξίζει”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα