ΑΘΗΝΑ
12:05
|
18.04.2024

Η αστυνομία του Παναμά ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ατόμων που μετέφεραν 79 πακέτα με παράνομες ναρκωτικές ουσίες κρυμμένες στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν. Τα τοπικά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Παναμά ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο ατόμων που μετέφεραν 79 πακέτα με παράνομες ναρκωτικές ουσίες κρυμμένες στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τον έναν εκ των δύο συλληφθέντων. Πρόκειται για τον κυβερνήτη της περιοχής Γκούνα Γιάλα, Ερίκ Μαρτέλο. Ο συλληφθείς έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του κυβερνήτη.

Η αστυνομία του Παναμά εξήγησε ότι ενήργησε βάσει πληροφορίας και σταμάτησε το ύποπτο αυτοκίνητο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κάτω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Παναμά Λαουρέντιο “Νίτο” Κορτίσο σχολίασε στο Twitter μετά τη σύλληψη του κυβερνήτη: “Είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε ανήθικη συμπεριφορά λειτουργών του Δημοσίου ”.  

H Γκούνα Γιάλα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Παναμά. Ένα αρχιπέλαγος στα νερά της Καραϊβικής έξω από την ανατολική ακτή του Παναμά που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 νησιά, 49 από τα οποία κατοικούνται από τους γηγενείς πληθυσμούς Γκούνα. Στα νότια συνορεύει με την Κολομβία και η μεγάλη της ακτογραμμή εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται από τους διακινητές της κοκαΐνης για τη μεταφορά των ναρκωτικών τους στον Βορρά.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα