ΑΘΗΝΑ
14:17
|
26.04.2024

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας να παράσχει στη χώρα του κάποια όπλα καθώς βρίσκεται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας να παράσχει στη χώρα του κάποια όπλα καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μαζικό κύμα διαμαρτυρίας μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, του ανέφερε: “Ζήτησα από τον πρόεδρο της Ρωσίας για ορισμένους νέους τύπους όπλων. Του είπα ότι, όταν εσείς (σ.σ: ο Ρώσος υπουργός Άμυνας) έρθετε εδώ, θα δούμε τι χρειάζεται ενίσχυση και πού, όσον αφορά το κράτος μας».

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν διευκρίνισε ποια και τι είδους όπλα ζήτησε από τον Πούτιν. Σύμφωνα με το Belta ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε επίσης: “Είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την κατάσταση όχι μόνο εντός της Λευκορωσίας, αλλά και κατά μήκος των συνόρων μας”.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κένιν τόνισε τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας  μεταξύ Μινσκ και Μόσχας, ειδικά αυτήν τη στιγμή. Ρωσία και Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Λουκασένκο μετέβη στο Σότσι της Ρωσίας, όπου και συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε τη χορήγηση δανείου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς τη Λευκορωσία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα πρέπει να λύσει την κρίση που αντιμετωπίζει χωρίς καμία πίεση και παρέμβαση άλλων δυνάμεων. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επίσης, δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση Λουκασένκο για συνταγματική μεταρρύθμιση στη Λευκορωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα