ΑΘΗΝΑ
08:57
|
24.04.2024
Ο Ουίλιαμ Χένρι Γκέιτς ο πρεσβύτερος ήταν διακεκριμένος νομικός και ανέπτυξε ευρεία φιλανθρωπική δράση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένεια του Μπιλ Γκέις επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ουίλιαμ Χένρι Γκέιτς του πρεσβύτερου.

Ο πατέρας του ιδρυτή της Microsoft ήταν 94 ετών και υπέφερε από Αλσχάιμερ βαριάς μορφής.

Ο Ουίλιαμ Γκέιτς “έφυγε ήσυχα στον ύπνο του περιστοιχισμένος από την οικογένειά του”, έγραψε ο Μπιλ Γκέιτς στην ανακοίνωσή του.

“Η σοφία, η γενναιοδωρία, η ενσυναίσθηση και η ταπεινότητά του επηρέσαν αμέτρητους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο” σημείωσε ο ιδρυτής της Microsoft, υπογραμμίζοντας ότι οι νομικές συμβουλές του πατέρα του βοήθησαν τα μέγιστα εκείνον και τον Πολ Άλεν να ιδρύσουν τη Microsoft. O Ουίλιαμ Γκέιτς ήταν επίσης ο άνθρωπος που στήριξε τον Χάουαρντ Σουλτς όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα Starbucks. Η εταιρεία ξεκίνησε από την ιδιαίτερη πατρίδα των Γκέιτς, το Σιάτλ και πλέον έχει καταστήματα σε όλες τις ηπείρους.

Ο Ουίλιαμ Χένρι Γκέιτς Β’ ήταν βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διακεκριμένος δικηγόρος. Διετέλεσε πρόεδρος των δικηγορικών Συλλόγων και διακρίθηκε για την ευρεία φιλανθρωπική του δράση.

Επιπλέον, υπήρξε ο θεμελιωτής του ιδρύματος ‘Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς’, του τεράστιου φιλανθρωπικού πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Μπιλ Γκέιτς το 2014 όταν παραιτήθηκε από την προεδρία της Microsoft.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα