ΑΘΗΝΑ
15:23
|
25.04.2024

«Κατασχέσαμε τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου και επικίνδυνων εκρηκτικών υλών που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα όλο το Χαρτούμ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Εισαγγελέας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κατασχέσαμε τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου και επικίνδυνων εκρηκτικών υλών που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα όλο το Χαρτούμ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Εισαγγελέας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Ταζ Ελντίν αλ Σιρ.

Αφορμή έδωσαν οι συλλήψεις 41 ατόμων και η κατάσχεση σημαντικών ποοσοτήτων επικίνδυνων, εύφλεκτων υλικών, μεταξύ των οποίων και νιτρικό αμμώνιο, που προκάλεσε στις 3 Αυγούστου την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των επικίνδυνων υλικών έγιναν σήμερα στη διάρκεια εφόδου των σουδανικών δυνάμεων ασφαλείας σε περιοχές ανατολικά του ποταμού Νείλου.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι συλληφθέντες ανακρίνονται και πως διερευνώνται τυχόν σχέσεις τούς με ένοπλες ομάδες.

Μιλώντας αργότερα στο σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων, SUNA, κάλεσε τους πολίτες να αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές «οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση ή δραστηριότητα» επικαλούμενος τη δημόσια ασφάλεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα