ΑΘΗΝΑ
07:51
|
25.04.2024
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων υπέγραψε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saudi Chemical Holding Co για την παρασκευή του Sputnik V στη Σαουδική Αραβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Saudi Chemical Holding Co., έτσι ώστε το εμβόλιο Sputnik V κατά του COVID-19 να μπορεί να παραχθεί και στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα του Περσικού Κόλπου που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Εάν γίνει επιτρεπτό από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, η Saudi Chemical θα διανέμει το φάρμακο. Στο δεύτερο στάδιο, η Ρωσία προβλέπεται ότι θα δύναται να μεταφέρει γνώσεις και να εκπαιδεύσει το προσωπικό για την παρασκευή του εμβολίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το έγκριτο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσίευσε μελέτη που δείχνει ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του Sputnik V δεν είχαν προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες και δημιούργησαν αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει πληθυσμό 32,2 εκατομμύρια, έχει πάνω από 326.000 κρούσματα COVID-19 και 4.305 θανάτους μέχρι σήμερα. Τη Δευτέρα, οι αρχές της ανέφεραν 607 νέες μολύνσεις και 37 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα