ΑΘΗΝΑ
15:30
|
19.01.2022

Μαζική ήταν η απόδραση από φυλακές στη βορειοανατολική Ουγκάντα με τις αρχές να έχουν καταφέρει να συλλάβουν μόλις επτά από τους συνολικά 219 δραπέτες. Όπως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική ήταν η απόδραση από φυλακές στη βορειοανατολική Ουγκάντα με τις αρχές να έχουν καταφέρει να συλλάβουν μόλις επτά από τους συνολικά 219 δραπέτες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο BBC κάποιοι από τους δραπέτες φέρονται να ξεφορτώθηκαν τη χαρακτηριστική κίτρινη φόρμα των φυλακών και να κυκλοφορούν γυμνοί σε ορεινή περιοχή. Οι δραπέτες πιστεύεται ότι θα προσπαθήσουν μέσα από τα ορεινά μονοπάτια να διασχίσουν τα σύνορα και να περάσουν στην Κένυα.  

Κατά τη μαζική απόδραση από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μορότο ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από τους δραπέτες. Εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης δύο κρατούμενοι. Οι δραπέτες, σύμφωνα με τις αρχές, είναι οπλισμένοι.

Το σωφρονιστικό κατάστημα χωρητικότητας περισσότερων των 600 κρατουμένων βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μορότο. Τελούσε σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι όλες οι ντόπιες επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει ρολά μετά τη μαζική απόδραση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα