ΑΘΗΝΑ
23:32
|
01.02.2023
Τον Αύγουστο καταγράφηκε πτώση 17.4%, μικρότερη από τις αντίστοιχες του Ιουνίου και του Μαΐου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εγγραφές νέων ευρωπαϊκών αυτοκινήτων μειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά όχι τόσο απότομα όσο τους προηγούμενους μήνες, έδειξαν τα στοιχεία της βιομηχανίας την Πέμπτη, δείχνοντας μια αργή ανάκαμψη για τον κλάδο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που επλήγη σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού.

Τον Αύγουστο καταγράφηκε πτώση της τάξης του 17.4%, μέγεθος μικρότερο σε σχέση με τις μεγαλύτερες μειώσεις στις πωλήσεις 24,1% τον Ιούνιο και 56,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, οι πωλήσεις μειώθηκαν περίπου στο ένα τρίτο, καθώς η περίοδος της καραντίνας ανάγκασε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κλείσουν τις εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο φόβος της οικονομικής κατάρρευσης έκανε τους πελάτες πολύ πιο σκεπτικούς στην αγορά αυτοκινήτων.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα