ΑΘΗΝΑ
05:56
|
26.04.2024

Στις 17 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος από τους δύο τόμους των απομνημονευμάτων του 44ου πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 17 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος από τους δύο τόμους των απομνημονευμάτων του 44ου πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι το “Promised Land” θα είναι ένας “ειλικρινής απολογισμός της θητείας του” στον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη δύο φορές και διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2009 έως το 2017.

“Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ολοκληρώνεις τη συγγραφή ενός βιβλίου. Αισθάνομαι περήφανος για αυτό το βιβλίο”, σχολίασε ο Ομπάμα στο Twitter ανακοινώνοντας την ημερομηνία της κυκλοφορίας των 768 σελίδων των απομνημονευμάτων του.

Το “Promised Land” θα μεταφραστεί ταυτοχρόνως σε 25 γλώσσες σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House.  Λόγω της πανδημίας, η προώθηση του βιβλίου θεωρείται ότι θα είναι διαφορετική από αυτή του Becoming που έγραψε η σύζυγός του πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, ο Ομπάμα είναι “ειλικρινής για τις δυνάμεις που του αντιτάχθηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ανοιχτός για το πώς η ζωή στον Λευκό Οίκο επηρέασε τη σύζυγό του και της κόρες του και χωρίς να φοβάται να αποκαλύψει στιγμές αμφιβολίας και απογοήτευσης”.

Τα κεφαλαία του βιβλίου αναφέρονται στην αντίδραση της διακυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, την προσπάθεια μεταρρύθμισης του υγειονομικού συστήματος γνωστό ως “Obamacare”  και την αμερικανική επιχείρηση του 2011 στο Πακιστάν που οδήγησε στη θανάτωση του επικεφαλής του δικτύου, Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το “Promised Land” είναι το τρίτο βιβλίου του 44ου προέδρου των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα