ΑΘΗΝΑ
16:15
|
01.07.2024

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας υπέγραψε το σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την ποινή του χημικού ευνουχισμού για τους καταδικασθέντες σε υπόθεσεις βιασμών. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας υπέγραψε το σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την ποινή του χημικού ευνουχισμού για τους καταδικασθέντες σε υπόθεσεις βιασμών. Παράλληλα, αντιμέτωποι με την εσχάτη των ποινών θα βρίσκονται όσοι θα καταδικάζονται για τον βιασμό παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών.

Ο κυβερνήτης της Κανούντα, Νασίρ Άχμαντ ελ-Ρουφάι δήλωσε ότι “χρειάζονται δραστικές ποινές για την προστασία των παιδιών από ειδεχθή εγκλήματα”. Οι αναφορές και καταγγελίες για βιασμούς στη Νιγηρία έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

Γυναικείες οργανώσεις στην αφρικανική χώρα ζητούν εδώ και καιρό πιο αυστηρές ποινές κατά των καταδικασθέντων για βιασμούς. Ανάμεσα στις ποινές που έχουν εισηγηθεί ήταν και η θανατική.

Ο νέος ποινικός κώδικας στην Καντούνα είναι ο αυστηρότερος σε ολόκληρη τη Νιγηρία.

Τον Ιούνιο η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είχε διαπράξει τουλάχιστον 40 βιασμούς σε μια πόλη σε διάστημα ενός έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα