ΑΘΗΝΑ
09:49
|
19.04.2024
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη σοκαριστική άγνοια των αμερικανών για τα εγκλήματα των Ναζί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακούγεται αδιανόητο, αλλά εν έτει 2020, το 11% των εκπροσώπων της νεότερης γενιάς στις ΗΠΑ πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα το προκάλεσαν οι Εβραίοι.

Και οχι μόνο: Το 63% των millenials και της generation Z των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου αφανίστηκαν από τους Ναζί έξι εκατομμύρια Εβραίοι. Το 23% πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι μύθος ή δεν είναι σίγουροι ότι συνέβη.

Η σοκαριστική άγνοια των αμερικανών για τις θηριωδίες των Ναζί αποτυπώθηκε στην έρευνα που διεξήχθη κατά παραγγελία του οργανισμού ‘Conference on Jewish Material Claims Against Germany’ στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη 17/09.

Το δείγμα της έρευνας ήταν 1000 Αμερικανοί από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ που επελέγησαν τυχαία και άλλοι 200 που επελέγησαν με κριτήριο την ηλικία τους (από 18 ως 39 ετών). Οι απαντήσεις τους στις ερωτήσεις της έρευνας για τα εγκλήματα των Ναζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προκαλούν θλίψη.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες -το 48%- δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει ούτε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

“Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σοκαριστικά και ανησυχητικά και μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα, όσο κάποιοι επιζήσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι ακόμα ανάμεσά μας και μπορούν να αφηγηθούν οι ίδιοι τις ιστορίες τους”, σχολίασε ο Γκίντεον Τέιλορ, πρόεδρος του οργανισμού που παρήγγειλε την έρευνα.

Οι αναλυτές κατέγραψαν μια “βαθμολογία” με βάση το αν ο συμμετέχων είχε ακούσει κάτι, οτιδήποτε, για το ολοκαύτωμα, το αν ήταν σε θέση να κατονομάσει ένα ή περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αν είχε γνώση για τον αφανισμό των έξι εκατομμυρίων εβραίων από τους Ναζί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημιουργούν κόμπους στο στομάχι. Όχι μόνο τα συνολικά αλλά και κάποια επιμέρους. Όπως, πχ, το ότι το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν πως το Ολοκαύτωμα το προκάλεσαν οι Εβραίοι είναι σχεδόν διπλάσιο στη μητροπολιτική και “προοδευτική” Νέα Υόρκη (19%).

Τα -ας πούμε- καλά νέα είναι ότι η έρευνα έχει όντως προκαλέσει αίσθηση και ίσως επαναφέρει στην επικαιρότητα τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του αμερικανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα