ΑΘΗΝΑ
01:59
|
22.05.2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά αξιωματούχου της Χεζμπολάχ και δύο εταιρειών με έδρα τον Λίβανο κατηγορώντας τους για διασυνδέσεις με τη σιιτική […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά αξιωματούχου της Χεζμπολάχ και δύο εταιρειών με έδρα τον Λίβανο κατηγορώντας τους για διασυνδέσεις με τη σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι συμπεριέλαβε στη “μαύρη λίστα” του τις εταιρείες “ Arch Consulting” και “Meamar Construction” στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν πριν από έναν μήνα κατά δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών της Ουάσινγκτον για σύμπραξη και ενίσχυση της Χεζμπολάχ. Στο στόχαστρο των Αμερικανών μπήκε επίσης ο Χαλίφα Άσαντ, ανώτατος αξιωματούχος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της σιιτικής οργάνωσης με την κατηγορία της παροχής οδηγιών και πληροφοριών στις δύο εταιρείες.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σχετικά: “Οι ΗΠΑ παραμένουν πιστές στη δέσμευσή τους για στοχοποίηση της Χεζμπολάχ και των υποστηρικτών που καταχρώνται τους πόρους του Λιβάνου για προσωπικό τους όφελος σε βάρος του λαού της χώρας που υποφέρει”.

Η αμερικανική πολιτική με τον νέο γύρο κυρώσεων κατά της Χεζμπολάχ έχει ως στόχο να απομονώσει περαιτέρω τη σιιτική οργάνωση, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Wall Street Journal» που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ηγεσία Τραμπ βλέπει την εκτεταμένη οργή και τη δημόσια αντίδραση μετά την έκρηξη στη Βηρυτό ως ευκαιρία να περιορίσει την επιρροή της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της στον Λίβανο.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα