ΑΘΗΝΑ
03:28
|
25.04.2024

Η Δαμασκός χαρακτηρίζει την πολιτική συμπεριφορά της αμερικανικής διακυβέρνησης Τραμπ “άτολμη”, “τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό σύστημα απατεώνων” στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση μετά τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δαμασκός χαρακτηρίζει την πολιτική συμπεριφορά της αμερικανικής διακυβέρνησης Τραμπ “άτολμη”, “τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό σύστημα απατεώνων” στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση μετά τη δήλωση του επικεφαλής του Λευκού Οίκου ότι πρόθεσή του ήταν να “εξοντώσει” τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, το 2017.

“Οι δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης δείχνουν με σαφήνεια το επίπεδοτων απερίσκεπτων πολιτικών πρακτικών” των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana. “Η συμπεριφορά του κ. Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ είναι ένα κακοποιό και έκνομο κράτος, που ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με δολοφονίες και εξοντώσεις χωρίς να υπολογίζει νομικούς, ανθρωπιστικούς ή ηθικούς κανόνες προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στην περιοχή”.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο δίκτυο Fox δήλωσε ότι “θα προτιμούσε να εξοντώσει” τον Άσαντ, μετά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε το 2017 και για την οποία επιρρίπτονται ευθύνες στο συριακό καθεστώς. Διευκρίνισε ότι αυτός που τον απέτρεψε ήταν ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις. “Ο Μάτις δεν ήθελε να το κάνει. “Ο Μάτις είναι ένας υπερτιμημένος στρατηγός και τον άφησα να φύγει”, σχολίασε ο Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει το ακριβώς αντίθετο: ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ με τον επικεφαλής του Πενταγώνου τη δολοφονία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα