ΑΘΗΝΑ
06:50
|
20.04.2024

Με καταρρακτώδεις βροχές και πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζει το πέρασμά του ο τυφώνας Σάλι στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκονται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με καταρρακτώδεις βροχές και πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζει το πέρασμά του ο τυφώνας Σάλι στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκονται πια η Βόρεια, Νότια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Σάλι από τη Φλόριντα και την Αλαμπάμα μετέτρεψε κυριολεκτικά τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια, κατέστρεψε πυλώνες και γραμμές παροχής ρεύματος ενώ εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στην περιοχή Όραντζ Μπιτς ένας άνθρωπος αγνοείται, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Τόνι Κένον. “Ήταν απίστευτο το φρικιαστικό γύρισμα που έκανε ξαφνικά ο τυφώνας. Κανένας μας δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο”, είπε ο δήμαρχος στην Ουάσινγκτον Ποστ.

Μία κάτοικος της παραθαλάσσιας πόλης Γκαλφ Σορς, στην Αλαμπάμα, κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της έναν αλιγάτορα μήκους τρεισήμισι μέτρων ακριβώς έξω από το παράθυρό της, ο οποίος πρέπει να ξεβράστηκε στην περιοχή μετά την άκρως επιθετική άφιξη του τυφώνα στην πολιτεία.



Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ο τροπικός κυκλώνας κατηγορίας δύο κινείται με ανέμους που πνέουν με 154 έως 177 χιλιόμετρα την ώρα. “Πρόκειται για εξαιρετικά επικινδύνους ανέμους”, ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία σημειώνοντας ότι αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την καταστροφή των σπιτιών και το ξερίζωμα των δέντρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα