ΑΘΗΝΑ
02:53
|
19.04.2024

Τα δύο πέμπτα των Ρώσων πιστεύουν ότι ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για την απομάκρυνση της σορού του Βλαντιμίρ Λένιν από το μαυσωλείο στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα δύο πέμπτα των Ρώσων πιστεύουν ότι ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για την απομάκρυνση της σορού του Βλαντιμίρ Λένιν από το μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και ζητούν να γίνει ο ενταφιασμός του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης και ηγέτη της ρωσικής επανάστασης.

Η δημοσκοπική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη διαδικτυακή υπηρεσία Superjob και δημοσιεύτηκε από το δίκτυο RT, διαπιστώνει επίσης ότι το 22% των Ρώσων πιστεύει ότι η σορός του Λένιν πρέπει να παραμείνει στο μαυσωλείο, ενώ ένα 17% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ρωσικό κράτος οφείλει να παραμένει μέχρι να πεθάνει η γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Η τύχη της σορού του ηγέτη της ρωσικής επανάστασης είναι ένα σύνηθες θέμα συζήτησης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και η απομάκρυνσή της έχει τεθεί επανειλημμένα προς τις ρωσικές αρχές. Τον Μάιο ο βετεράνος πολιτικός Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ιδρυτής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR), είχε υπαινιχθεί ότι το κράτος θα μπορούσε να πουλήσει την ταριχευμένη σορό, ίσως “στην Κίνα, στο Βιετνάμ ή σε κάποιο άλλο κομμουνιστικό κράτος”.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο γεωργιανής καταγωγής Αμερικανός καλλιτέχνης Ντέβιντ Ντατούνα δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι σκοπεύει να αγοράσει τη σορό του Λένιν και να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του μαυσωλείου της Κόκκινης Πλατείας στην Ουάσινγκτον.

Η ταριχευμένη σορός του Βλαντιμίρ Ιλίτς Ουλιάνοφ παραμένει στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία από το 1930, μερικά μέτρα από τον τάφο του Στάλιν, στην τοποθεσία με τους ισχυρότερους πολιτικούς συμβολισμούς στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα