ΑΘΗΝΑ
00:26
|
20.04.2024
Η απόσυρση της υποψηφιότητάς της εκτιμάται πως βοηθά την υποψηφιότητα του νεοφιλελεύθερου κεντροδεξιού Κάρλος Μέσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεταπραξικοπηματική μεταβατική Πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Ανιές, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως αποσύρει την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της χώρας, προκειμένου να εμποδίσει ενδεχόμενη νίκη του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό.

Συνοδευόμενη από τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της, Σαμουέλ Μεντίνα, η de facto ηγέτης διαβεβαίωσε ότι έλαβε την απόφαση “για το μεγαλύτερο καλό” για να αποφύγει μια κατάσταση στην οποία το Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS) “ θα καταλήξει να κερδίζει τις εκλογές”.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα έδειχναν την Ανιές σταθερά τρίτη, με σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να αντιμετωπίσει το φαβορί για τον πρώτο γύρο των γενικών-κοινοβουλευτικών και προεδρικών-εκλογών, Λούις Άρσε. Η απόσυρση της υποψηφιότητάς της εκτιμάται πως βοηθά την υποψηφιότητα του νεοφιλελεύθερου κεντροδεξιού Κάρλος Μέσα.

Σχολιάζοντας, ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, που εκδιώχθηκε πραξικοπηματικά τον Νοέμβριο του 2019, είπε ότι η απόσυρση της “αποτυχημένης υποψηφιότητας” της Ανιές θα της επιτρέψει να δραπετεύσει με ατιμωρησία όχι μόνο από τις «σκανδαλώδεις υποθέσεις διαφθοράς» που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εξουσίας της, αλλά επίσης από τη “γενοκτονία” στα Σενκάτα και τη Σακάμπα.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα