ΑΘΗΝΑ
19:44
|
07.05.2024

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, για να δώσει εξηγήσεις για άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, για να δώσει εξηγήσεις για άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Τη δυσαρέσκεια του τουρκικού ΥΠΕΞ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία” με τίτλο: “Siktir Git Mr. Erdogan”.

Η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν η εξής: “Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητες οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα