ΑΘΗΝΑ
14:11
|
26.04.2024

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Θάνου Τζήμερου καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, για tweets που αφορούσαν τον διαπληκτισμό του επικεφαλής της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Θάνου Τζήμερου καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, για tweets που αφορούσαν τον διαπληκτισμό του επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» με την τότε Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Μετά από αρκετές αναβολές, η υπόθεση εκδικάσθηκε την Τετάρτη 16/9 . Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, η πρόεδρος συμφώνησε, και στον Γ. Καραμέρο επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, δηλαδή το δικαστήριο δέχθηκε πως ο καταδικασθείς ήξερε ότι η “πληροφορία” στο Twitter που μετέδιδε ήταν ψευδής.

Ο Γιώργος Καραμέρος ανακοινώνει μέσω της σελίδας στο Facebook πως η δεύτερη πράξη της αντιδικίας του με τον Θάνο Τζήμερο θα κριθεί στο Εφετείο. Στην ανάρτησή του ο κ. Καραμέρος δίνει την εκδοχή των γεγονότων εκείνης της ημέρας και σχολιάζει πως η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου προσβάλλει τον ίδιο αλλά και “κάθε φωνή αντίστασης κατά της βίας των γυναικών”.

Αναλυτική η ανάρτηση του Γιώργου Καραμέρου μετά την καταδίκη του.   

Για τη δίκη με τον Τζήμερο που θα επαναληφθεί στο Εφετείο:

Η απάντηση μου:

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της 11ης Μαΐου 2017 είδα μπροστά στα μάτια μου τον περιφερειακό σύμβουλο Θάνο τζήμερο να χτυπά με σφιγμένες τις γροθιές του στο πρόσωπο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ κ. Αλεξάνδρα Μπαλού αφού είχε προηγηθεί μεταξύ τους μία λογομαχία.

Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου όταν μπροστά στα μάτια σου ένας άντρας χτυπάει μία γυναίκα. Όταν ένας άνθρωπος χτυπά έναν άλλον.

Το έγραψα, το κατήγγειλα δημόσια στο Twitter χωρίς άλλους χαρακτηρισμούς ή υπερβολές.

Μάλιστα στα επίσημα πρακτικά του περιφερειακού συμβουλίου εκείνης της ημέρας, σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις καταδίκασαν τον κ. Τζήμερο για την πράξη του μιλώντας για μαύρη σελίδα στην ιστορία του περιφερειακού συμβούλου (Τζόκας, Καράμπελας κλπ). Η Περιφερειακή Σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Βρύνα και τότε υπεύθυνη της γραμματείας ισότητας των δύο φύλων της Ένωσης Περιφερειών που ήταν παρούσα καταδίκασε με δριμύτητα το γεγονός μιλώντας για μία απαράδεκτη επίθεση εναντίον μιας γυναίκας. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι από τους παρόντες. Κάτι που υπάρχει στα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πραγματικά της συνεδρίασης.

Κι όμως, προχθές μία ΓΥΝΑΙΚΑ δικαστής, αγνόησε όλα τα στοιχεία και πείστηκε από τον κ. Τζήμερο και τον Εισαγγελέα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είδαμε τον Τζήμερο να χτύπα την Μπαλού είναι τρελοί και εγώ που το έγραψα στο Twitter συκοφάντης!

Καταδικάστηκα λοιπόν πρωτόδικα, και φυσικά άσκησα αμέσως έφεση στην ποινή, σε οκτώ μήνες με αναστολή.

Περιττό να σας πω ότι στα 27 χρόνια που είμαι δημοσιογράφους όχι δεν είχα καταδικαστεί άλλο ούτε κατηγορηθεί για ψεύδος. Η επιμονή όμως του γνωστού κ. Τζήμερου δικαιώθηκε προσωρινά από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η απόφαση προσβάλει και εμένα αλλά και κάθε φωνή αντίστασης κατά της βίας των γυναικών.

Η κ. Μπαλού η οποία ήρθε στο δικαστήριο και είπε τα πράγματα με αξιοπρέπεια και όπως έγιναν, αγνοήθηκε από την δικαστή και τον Εισαγγελέα. Τη ρωτούσαν μάλιστα: Γιατί δεν έκλαψε, γιατί δεν μελάνιασε, γιατί δεν έπεσε κάτω, γιατί δεν πήγε σε ιατροδικαστή!!!. Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα για το στερεότυπο τρόπο που πρέπει δήθεν να αντιδρά μία γυναίκα σε μία πράξη βίας.

Στο άκουσμα της απόφασης σκέφτηκα για μία στιγμή πως αν στο δρόμο ή όπου αλλού ξαναδώ να χτυπούν μία γυναίκα να σωπάσω για να μην μπλέξω”

Να ξεχάσω αυτό που έμαθα από την πρώτη μέρα που μπήκα στην δημοσιογραφία ότι δηλαδή η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης και να ενδώσω στο ” Πού να μπλέκεις τώρα ρε αδερφέ και να τρέχεις στα δικαστήρια”

Δεν θα το κάνω όμως γιατί μου προκαλεί εμετό όταν βλέπω άντρα να σηκώνει χέρι σε γυναίκα. Γιατί σέβομαι τις γυναίκες, τους άνδρες, την αλήθεια.

Στο Εφετείο δεν θα θεωρήσω τίποτα αυτονόητο και θα παλέψω ώστε καμία γυναίκα στο εξής να μην πρέπει να αποδείξει ότι το χτύπημα που δέχτηκε το πρόσωπο ήταν χάδι ή φιλοφρόνηση.

Όταν δείτε μπροστά σας να χτυπούν μία γυναίκα να το καταγγείλετε και να σιωπήσετε ακόμα και αν κινδυνέψετε να καταδικαστείτε

Αξίζει τον κόπο για να μη συμβεί στην επόμενη πού μπορεί να είναι η κόρη η αδερφή σας ή η μητέρα σας.

Φοβάμαι ότι η υπόθεση εκδικάστηκε με πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο που χθες έσπευσαν σχεδόν να πανηγυρίσουν μαζί με τον κύριο Τζήμερο το “Πρώτο Θέμα” το “Liberal” κλπ.

Υπάρχουν όμως και δημοσιογράφοι και δικαστές που αντιστέκονται στη βία. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Η αλήθεια θα λάμψει στο Εφετείο. Έχω εμπιστοσύνη στο σύνολο της ελληνικής δικαιοσύνης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα