ΑΘΗΝΑ
17:21
|
25.04.2024

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα της χώρας του με την Πολωνία και τη Λιθουανία. Ο Λευκορώσος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα της χώρας του με την Πολωνία και τη Λιθουανία. Ο Λευκορώσος πρόεδρος εξήγησε ότι οι όμορες χώρες στηρίζουν ανοικτά την αντιπολίτευση και ενθαρρύνουν τις διαμαρτυρίες στη χώρα του. Η Λευκορωσία έχει περιέλθει σε πολιτική κρίση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Αυγούστου, το οποίο αμφισβητείται από την αντιπολίτευση μαζί με καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία.  

Η κυβέρνηση στο Μινσκ ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενισχύσει με στρατό τα νότια της σύνορα με την Ουκρανία. “Είμαστε αναγκασμένοι να αποσύρουμε τον στρατό μας από τους δρόμους και να θέσουμε το μισό μας στράτευμα σε υψηλή επιφυλακή αλλά και να κλείσουμε τα δυτικά μας σύνορα, αρχικά με την Λιθουανία και την Πολωνία. Δυστυχώς, είμαστε επίσης αναγκασμένοι να ενισχύσουμε τις συνοριακές δυνάμεις με τη γείτονα Ουκρανία”, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης στη Λευκορωσία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Πολωνίας Πιοτρ Μούλερ ανέφερε σε ένα μήνυμά του ότι η Βαρσοβία δεν έχει κάποια επιβεβαίωση ότι τα σύνορα έχουν όντως κλείσει. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP ότι προς το παρόν όλα λειτουργούν όπως πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από τη συνοριοφυλακή.

Αλλα και ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής της Λιθουανίας Ρουστάμας Λιουμπάγιεβας δήλωσε και αυτός ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Πρόσθεσε ότι ο Λευκορώσος συνάδελφός του τού είπε ότι δεν έχουν λάβει κάποιες διαταγές σχετικά με περιορισμούς στα σύνορα. Η Λιθουανία αναζητά περισσότερες πληροφορίες, πρόσθεσε ο Λιουμπάγιεβας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα