ΑΘΗΝΑ
06:43
|
20.04.2024

Τον εξωραϊσμό και ξαναγράψιμο της Ιστορίας επιχειρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μία περίοδο που η χώρα θυμίζει καζάνι που βράζει από τα αλλεπάλληλα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον εξωραϊσμό και ξαναγράψιμο της Ιστορίας επιχειρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μία περίοδο που η χώρα θυμίζει καζάνι που βράζει από τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής ρατσιστικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τη συγκρότηση της “Επιτροπής 1776” με στόχο την προώθηση της «πατριωτικής εκπαίδευσης» σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει, όπως ισχυρίστηκε, την «αριστερή ιδεολογία που διδάσκεται στα σχολεία ισχυριζόμενος πως «κατασπαράζει φίλους και οικογένειες».

Μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης στο κτίριο των «Εθνικών Αρχείων» ο πρόεδρος Τραμπ σε παραλήρημα κατά των πολιτικών του αντιπάλων και μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας κατηγόρησε την αριστερά πως «διαστρέβλωσε» την ιστορία των ΗΠΑ με τη διδασκαλία της Ιστορίας προφανώς εγκλημάτων σε βάρος αυτόχθονων ιθαγενών ή του δουλεμπορίου Αφρικανών.

«Τα παιδιά θα πρέπει να γίνουν πολίτες του πιο εξαιρετικού έθνους στην ιστορία του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα είναι «τοξική προπαγάνδα και ιδεολογικό δηλητήριο, που εάν δεν απομακρυνθεί θα διαλύσει τους κοινωνικούς ιστούς».

Οι θέσεις Τραμπ περί «πατριωτικής εκπαίδευσης» προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο και την ακαδημαϊκή κοινότητα για την παραγραφή των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού, του  ρατσισμού και της γενοκτονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα