ΑΘΗΝΑ
05:04
|
27.04.2024

Προς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο κινείται από νωρίς το πρωί ο κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ», με ανέμους που πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως και 10 μποφόρ. Το βράδυ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο κινείται από νωρίς το πρωί ο κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ», με ανέμους που πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως και 10 μποφόρ.

Το βράδυ «σάρωσε» τα νησιά του Ιονίου, προκαλώντας, λόγω θυελλωδών ανέμων και ισχυρής βροχόπτωσης, περιορισμένης έκτασης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση νησιών του Ιονίου.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων και κοπή δέντρων δέχθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε χωριά της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, η οποία αντιμετώπισε σοβαρότερα προβλήματα λόγω πυρκαγιάς σε πυλώνα ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, ο «Ιανός» έκλεισε σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλονιά, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σταμάτησαν τα δρομολόγια πλοίων μεταξύ Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς αλλά και Ρίου-Αντιρρίου. Έκτακτα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας επιβλήθηκαν σε οδικά δίκτυα της Αχαϊας , Αιτωλοακαρνανίας, Ηλίας καθώς και στην εθνική οδό Πύργου-Μεθώνης.

Στην Αττική αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα αργότερα το βράδυ.

Συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τρεις βασικές οδηγίες-προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους περιοχών που αναμένεται να δοκιμαστούν κατά το πέρασμα του τυφώνα Ιανού.

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, να αποφύγουν την παραμονή σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

2. Να αποφευχθεί κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων συνιστάται μετακίνηση στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Προτείνεται τέλος η συστηματική παρακολούθηση των οδηγιών και ανακοινώσεων των αρχών σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα