ΑΘΗΝΑ
23:07
|
26.04.2024

Απεργία πείνας στη φυλακή ξεκίνησε ο Μαξίμ Ζνακ, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, ο οποίος κατηγορείται για υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας.   Ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απεργία πείνας στη φυλακή ξεκίνησε ο Μαξίμ Ζνακ, μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, ο οποίος κατηγορείται για υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας.  

Ο 39χρονος δικηγόρος είναι το τελευταίο μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης που παρέμενε ενεργός στη Λευκορωσία. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό ή έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαμαρτυριών στο Μινσκ εναντίον της παραμονής του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην εξουσία. Ο πρόεδρος της χώρας επανεξελέγη στις 9 Αυγούστου, αλλά η αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για εκτεταμένη νοθεία.

Ο δικηγόρος του Ζνακ δήλωσε στη μη ελεγχόμενη από το κράτος ιστοσελίδα Tut.by ότι με την απεργία πείνας ο πελάτης του θέλει να εκθέσει “τον παραλογισμό της δίωξης ανθρώπων που θέλουν ελεύθερα να εκφράζουν τη γνώμη τους”. Ο Μαξίμ Ζνακ αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή για να αγωνιστεί κατά της αδικίας και της αυθαιρεσίας για όσο διάστημα τελεί υπό κράτηση, πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος ο Σεργκέι Ντιλέφσκι, επίσης μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα