ΑΘΗΝΑ
19:58
|
24.04.2024

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Αχμεντ Ματζνταλάνι, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο ΚΑΝ έδωσε μία πιθανή απάντηση στο ερώτημα ποιες μπορεί να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Αχμεντ Ματζνταλάνι, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο ΚΑΝ έδωσε μία πιθανή απάντηση στο ερώτημα ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες πέντε αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες που μπορεί να προχωρήσουν στην εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ.

«Ομάν, Σουδάν, Νησιά Κομόρος, Τζιμπουτί και Μαυριτανία έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις ομαλοποίησης σχέσεων με το Ισραήλ» είπε ο υπουργός δίχως περιστροφές. Με τον τρόπο αυτό φάνηκε να επιβεβαιώνει και από την πλευρά του την πρόβλεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως πέντε χώρες συζητούν συμφωνίες ομαλοποίησης σχέσεων με το Ισραήλ, ανάλογες με αυτές που υπέγραψαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν στον Λευκό Οίκο την περασμένη Τρίτη.

Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι είναι περισσότερο ψευδαίσθηση παρά πραγματικότητα η άποψη πως μπορεί να επιτευχθεί στα σοβαρά ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τις αραβικές χώρες δίχως την επίλυση του παλαιστινιακού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα