ΑΘΗΝΑ
20:48
|
24.04.2024

Εντός της ημέρας εκδίδεται διάταγμα από το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα απαγορεύει στους Αμερικανούς να “κατεβάζουν” την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός της ημέρας εκδίδεται διάταγμα από το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα απαγορεύει στους Αμερικανούς να “κατεβάζουν” την κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat και την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο TikTok από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι η εν λόγω απαγόρευση μπορεί και πάλι να ανακληθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ πριν τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή καθώς η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρία του TikTok, προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την τύχη των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Η ByteDance βρίσκεται σε συνομιλίες με την Oracle Corp και άλλες εταιρείες προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση, την TikTok Global, με στόχο να περιοριστούν οι αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η ByteDance και πάλι θα χρειαστεί την έγκριση του Τραμπ για να αποφύγει μια απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου δήλωσαν ότι δεν θα απαγορευθούν πρόσθετες τεχνικές συναλλαγές για το TikTok έως τις 12 Νοεμβρίου, γεγονός που δίνει στην εταιρεία πρόσθετο χρόνο να δει εάν η ByteDance μπορεί να πετύχει συμφωνία για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. “Το βασικό TikTok θα παραμείνει άθικτο έως τις 12 Νοεμβρίου”, εξήγησε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο δίκτυο Fox Business Network.

Το TikTok έχει 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ και είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των νεότερων σε ηλικία Αμερικανών. Το WeChat έχει κατά μέσο 19 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων Apptopia στις αρχές Αυγούστου.

Το διάταγμα δεν θα απαγορεύσει σε αμερικανικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στο WeChat εκτός των ΗΠΑ, κάτι που θα είναι θετική είδηση για αμερικανικές εταιρείες όπως η Walmart και η Starbucks που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα προγράμματα ‘μικρο-εφαρμογών’ του WeChat για να διευκολύνουν τις συναλλαγές και να επικοινωνούν με καταναλωτές στην Κίνα.  Τέλος, το διάταγμα δεν θα απαγορεύσει στην Apple, την Google ή άλλες εταιeίες να προσφέρουν τις εφαρμογές TikTok ή WeChat από σημεία εκτός των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα