ΑΘΗΝΑ
14:07
|
26.04.2024

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο κεντρικό Τελ Αβίβ για να δηλώσουν την αντίθεσή τους αλλά και την οργή για την απόφαση της κυβέρνησης να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο κεντρικό Τελ Αβίβ για να δηλώσουν την αντίθεσή τους αλλά και την οργή για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο και ακόμα πιο αυστηρό lockdown προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Ένα δεύτερο lockdown, το οποίο περιορίζει σημαντικά τις μετακινήσεις των πολιτών του Ισραήλ, κλείνει πολλές επιχειρήσεις και επαναφέρει τις αποστάσεις ασφαλείας.  

Οι διαμαρτυρίες κατά του lockdown ξεκίνησαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εμμένει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι καθώς τα νοσοκομεία της κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.  

Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στην προοπτική του να ζουν σε καθεστώς lockdown που τους επιτρέπει τις μετακινήσεις μόνο σε μια ακτίνα 500 μέτρων από το σπίτι τους, απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κλείνει τα σχολεία, τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και όλους τους δημόσιους χώρους. “Αυτή η καραντίνα θέλει να μας κάνει υποτακτικούς, καταπιεσμένα πρόβατα”, δήλωσε ένας Ισραηλινός διαδηλωτής στο δίκτυο RT.

Ένα από τα βασικά συνθήματα των διαδηλωτών ήταν η κυβέρνηση αντιδρά υπερβολικά απέναντι στην υγειονομική απειλή.  

Μέχρι στιγμής στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 175.200 κρούσματα κορονοϊού ενώ περισσότεροι από 1.160 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα