ΑΘΗΝΑ
22:28
|
23.04.2024

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σημερινό υβριστικό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Δημοκρατία σε βάρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η ελευθερία έκφρασης και η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σημερινό υβριστικό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Δημοκρατία σε βάρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο, ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Αφορμή έδωσε ο ακόλουθος υβριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας γραμμένος στα τουρκικά:«Siktir git mr. Erdogan», μεταφράζοντας τη φράση στα αγγλικά ως «F*ck you». Αυτό υποτίθεται πως είναι η δέουσα απάντηση στο ερώτημα «Τι θα έπρεπε να απαντήσει η Ελλάδα στις εξωφρενικές απαιτήσεις του σουλτάνου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα