ΑΘΗΝΑ
19:29
|
02.05.2024

Την παραίτησή της από τη θέση της κυβερνητικού συμβούλου σε θέματα ελευθερίας του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε η Αμάλ Κλούνεϊ. Η δικηγόρος που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή της από τη θέση της κυβερνητικού συμβούλου σε θέματα ελευθερίας του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε η Αμάλ Κλούνεϊ.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέληξε σε αυτήν την απόφαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο προκειμένου να “περάσει” το νομοσχέδιο που αναιρεί μονομερώς τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σύζυγος του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ χαρακτήρισε “λυπηρή” την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού. Προσθέτει ότι η ίδια δεν μπορεί να προτρέπει άλλες χώρες να σέβονται τις διεθνείς τους υποχρεώσεις “ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο διακηρύττει ότι δεν προτίθεται να κάνει το ίδιο”.

Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου παραχωρεί την εξουσία στηn κυβέρνηση να καθορίσει στοιχεία τελωνειακής πολιτικής και πολιτικής κρατικών ενισχύσεων στη Βόρεια Ιρλανδία μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα