ΑΘΗΝΑ
16:51
|
23.04.2024
O σημερινός ηγέτης του ISIS έδωσε τα ονόματα 68 μαχητών της Αλ Κάιντα όταν συνελήφθη στο Ιράκ το 2008.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times του Λονδίνου, το ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παρέδωσε πληροφορίες για δεκάδες τζιχαντιστές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα αρχεία πληροφοριών.

O Αμίρ Μοχάμεντ Αμπντούλ Ραχμάν αλ-Μάουλι έδωσε τα ονόματα 68 μαχητών της Αλ Κάιντα όταν συνελήφθη στο Ιράκ το 2008, ισχυρίζονται τα αρχεία.

Οι τρεις αποχαρακτηρισμένες αναφορές ανακρίσεων δημοσιεύθηκαν από το Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, ένα ερευνητικό όργανο υπαγόμενο στη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τους Times, ο Μάουλι όχι μόνο έδωσε ονόματα αλλά παρείχε λεπτομέρειες για τον ρόλο κάθε ατόμου στην Αλ Κάιντα, τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων τους και πληροφορίες σχετικά με τη φυσική τους εμφάνιση.

Ο ίδιος αργότερα εντάχθηκε στις δυνάμεις του ISIS, με το όνομα Αμπού Ιμπραχίμ Αλ Κασίμι Αλ Κουράσι, αναλαμβάνοντας την ηγεσία του τον περασμένο Οκτώβριο μετά τον θάνατο του πρώην αρχηγού Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι κατά τη διάρκεια επιδρομής που διεξήγαγαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Υπήρξε αξιωματικός του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν πριν παρακολουθήσει και αποφοιτήσει από το Κολέγιο Ισλαμικών Επιστημών στη Μοσούλη, ενώ στράφηκε στον τζιχαντισμό μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003. Στην τζιχαντιστική οργάνωση φαίνεται να προσχώρησε το 2014, ενώ ύστερα έγινε λογογράφος του Μπαγκντάντι.

Ως μέλος της ηγετικής ομάδας των τζιχαντιστών φέρεται επίσης να διέταξε τη μαζική σφαγή και υποδούλωση της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι το 2014.

Τον Μάουλι έχουν επικηρύξει οι ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο με το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγές: Times, Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα