ΑΘΗΝΑ
18:21
|
19.04.2024
Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών της Ινδίας (NIA) δήλωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε εννέα μαχητές της Αλ Κάιντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών της Ινδίας (NIA) δήλωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε εννέα μαχητές της Αλ Κάιντα που σχεδίαζαν επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Νέο Δελχί.

“Η ομάδα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις στην Ινδία με σκοπό να σκοτώσει αθώους ανθρώπους και να εμφυσήσει τον τρόμο στο μυαλό τους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κύριος αντιτρομοκρατικός βραχίονας της χώρας.

Έξι από τους μαχητές συνελήφθησαν στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης και ενώ τρεις στη νότια πολιτεία της Κέραλα, ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προσθέτοντας ότι τα άτομα “σχετίζονται με την υποστηριζόμενη από το Πακιστάν ομάδα της Αλ Κάιντα”.

Οι εννέα μαχητές θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο υπό αστυνομική συνοδεία, ενώ αναμένεται περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, συμπλήρωσε η υπηρεσία.

Πέρυσι, οι ινδικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη μιας μαχητικής ομάδας που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα στο Κασμίρ, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες σε τμήματα της αμφισβητούμενης περιοχής.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα