ΑΘΗΝΑ
12:36
|
25.04.2024
Χιλιάδες πολίτες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της κυβέρνησης.
A protester waves a flag at an anti-government protes in Bangkok on Aug. 16. Jonas Gratzer/LightRocket via Getty Images
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες πολίτες στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης διαδήλωσαν σήμερα το Σάββατο εναντίον της κυβέρνησης του πρώην ηγέτη του πραξικοπήματος και πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα, με πολλούς επίσης να απαιτούν μεταρρυθμίσεις στην ισχυρή μοναρχία.

“Κάτω με τη φεουδαρχία, ζήτω ο λαός”, ήταν ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται από τα μέσα Ιουλίου καλώντας σε απομάκρυνση της κυβέρνησης, ένα νέο σύνταγμα και εκλογές. Στο στόχαστρο επίσης βρίσκεται ο βασιλιάς της χώρας Μάχα Βαγιραλονγκόρν, σπάζοντας το μακροχρόνιο ταμπού της μη κριτικής προς τους μοναρχικούς θεσμούς.

Η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Ταμασάτ, που θεωρούνταν εδώ και καιρό ως εστία αντιπολίτευσης στο στρατιωτικό και βασιλικό κατεστημένο, και σκηνή σφαγής διαδηλωτών το 1976.

“Σήμερα ο λαός θα πλημμυρήσει το Ταμασάτ και ίσως και Σανάμ Λουάνγκ” , δήλωσε στο Twitter ο Άρνον Νάμπα, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ηγέτης στο κίνημα διαμαρτυρίας και σκληρός επικριτής του τρόπου ζωής της μοναρχικής οικογένειας.

Μέχρι στιγμής οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα προσέλκυσε περισσότερα από 10.000 άτομα τον περασμένο μήνα, αλλά οι διοργανωτές αναμένουν μεγαλύτερη συμμετοχή σήμερα.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα