ΑΘΗΝΑ
04:09
|
27.04.2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικό ζήτησε πληροφόρηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τις καταγγελίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικό (SRE) ζήτησε πληροφόρηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ την Πέμπτη σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν αυτήν την εβδομάδα ότι πολλές γυναίκες υποβλήθηκαν σε διαδικασίες στείρωσης και σεξουαλικής κακοποίησης σε κέντρα κράτησης μεταναστών κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών.

“Έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα στις αρμόδιες αρχές για την υποβολή έκθεσης σχετικά με τις αναφερόμενες πρακτικές που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων βρίσκονται σε κέντρα κράτησης μεταναστών … με στόχο να αποσαφηνιστούν οι πιθανές επιπτώσεις στους πολίτες του Μεξικό, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν και το πως αυτές αιτιολογούνται”, υπογράμμισε το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που βασίζεται σε μαρτυρία νοσηλεύτριας, διάφορες γυναίκες υποβλήθηκαν σε μη εξουσιοδοτημένες υστερεκτομές στο κέντρο κράτησης της κομητείας Ίργουιν (στην πολιτεία της Τζόρτζια) και μια μετανάστρια κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε εγκατάσταση της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Οι μεξικανικές αρχές ενημέρωσαν ότι το προξενείο του Μεξικού στο Ελ Πάσο γνωρίζει το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης και σε επαφή με τον δικηγόρο της, παρέχει στο θύμα κάθε απαραίτητη υποστήριξη.

Επιπλέον, οι μεξικανικές διπλωματικές αρχές στην Ατλάντα παραμένουν σε επαφή με τις οργανώσεις που αρχικά κατήγγειλαν τις υστερεκτομές, οι οποίες πιθανώς να έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς ιατρική αιτιολόγηση και με την πλήρη γνώση των αρχών.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα