ΑΘΗΝΑ
06:12
|
25.04.2024
Ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας είναι ανοιχτός να υποστηρίξει όποιον μπορεί να νικήσει τον ακροδεξιό Μπολσονάρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριστερός πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ιγκνάσιο Λούλα ντα Σίλβα (γνωστότερος ως Λούλα), δήλωσε ότι είναι ανοιχτός να υποστηρίξει οποιονδήποτε υποψήφιο που μπορεί να νικήσει τον ακροδεξιό Πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου στις εκλογές του 2022.

«Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω κάθε υποψήφιο που είναι αφοσιωμένος στους εργαζόμενους της Βραζιλίας και εναντίον του Μπολσονάρου», δήλωσε ο Λούλα στο Reuters την Παρασκευή σε συνέντευξή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ως προς το αν ο ίδιος θα συμμετάσχει στις επόμενες γενικές εκλογές, ο Λούλα είπε ότι εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ο χαρισματικός πρώην ηγέτης είπε ότι το Εργατικό Κόμμα, γνωστό ως PT, θα υποστηρίξει αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου για να χτίσει αντιπολίτευση στον Μπολσονάρου, τον οποίο κατηγόρησε ότι απέτυχε να πάρει τα αναγκαία μέτρα ώστε η Βραζιλία να βγεί από την μεγαλύτερη οικονομική και υγειονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Ακόμα ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της Βραζιλίας, ο Λούλα – ο οποίος κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 2003 έως το 2010 – υποστηρίζει ότι οι υποθέσεις διαφθοράς εναντίον του είχαν πολιτικά κίνητρα για να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στην εξουσία και είπε ότι ελπίζει ότι οι ποινικές κυρώσεις μπορούν να ακυρωθούν από τα δικαστήρια καθώς νέα στοιχεία προκύπτουν.

Τη Δευτέρα, το κόμμα του θα εγκαινιάσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα περιλαμβάνει ισχυρές βιομηχανικές επενδύσεις και τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας που θα εγγυάται σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος ένα εισόδημα 600 reais το μήνα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα