ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.04.2024
Πρόκειται για την 60η σφαγή από την αρχή της χρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε σφαγή στο δήμο Μπουένος Άιρες, της περιφέρειας Καούκα στην Κολομβία, όπως καταγγέλθηκε από το Δίκτυο Ζωής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Καούκα (Red por la Vida de los Derechos Humanos de Cauca).

Το Δίκτυο αναφέρει ότι είναι η ένατη σφαγή που έγινε στην επαρχία Καούκα από τις αρχές του έτους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε παρόμοια περιστατικά σε 35. Μέχρι στιγμής, τον Σεπτέμβριο, έχουν πραγματοποιηθεί 11 σφαγές σε όλη την Κολομβία.

“Δεν δεχόμαστε από καμία άποψη, τις δηλώσεις της Εθνικής Κυβέρνησης και του Γενικού Εισαγγελέα του Έθνους όπου χαρακτηρίζουν αυτές τις σφαγές ως ‘συλλογικές δολοφονίες’, θεωρούμε αυτές τις δηλώσεις ως επικοινωνιακά τεχνάσματα για να μην αναληφθεί η πολιτική ευθύνη για μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της εθνικής κυβέρνησης”, ανέφερε σε δήλωση του την Κυριακή το Δίκτυο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη Indepaz, είναι η 60η σφαγή από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός σφαγών πραγματοποιήθηκε στις περιφέρειες της Αντιόχεια (14), της Καούκα (9), του Ναρίνο(8). Ορισμένοι δήμοι κατά μήκος των συνόρων με τον Ισημερινό έχουν δει τουλάχιστον τρεις σφαγές, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Μια σφαγή, ή αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί “συλλογικές δολοφονίες” σε μια έμμεση προσπάθεια να ποινικοποιήσει συνολικά θύτες και θύματα, θεωρείται όταν τρεις ή περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται ταυτόχρονα. Τα περισσότερα από αυτά τα εγκλήματα έχουν συμβεί σε αγροτικές περιοχές, με τους κοινωνικούς ηγέτες (συνδικαλιστές, ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ, φεμινίστριες) και πρώην μαχητές του μαρξιστικού επαναστατικού FARC να βρίσκονται συνήθως στο στόχαστρο ναρκεμπόρων και δεξιών παραστρατιωτικών ομάδων.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα