ΑΘΗΝΑ
07:24
|
04.05.2024
Στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη, o Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιον Όρος, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Μονή Αγίου Παύλου, που τέθηκε σε καραντίνα.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέρθηκε για νοσηλεία επειδή η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιον Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί στη μονή Χελανδαρίου και ακόμη ένα στη Λακοσκήτη.

Σύμφωνα με το sputnik.gr ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, μεταβαίνει την Πέμπτη, στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στις Καρυές όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με την αγιορείτικη ηγεσία.

Αναμένεται να καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος, όπου εορταζεται η μνήμη του Αγίου Σιλουάνου του Αθωνίτη και όπου διαμένουν, κυρίως, μοναχοί ρωσικής καταγωγής.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα