ΑΘΗΝΑ
09:35
|
23.09.2023

Θερμές ευχαριστίες στη Ρωσία για τις προσπάθειες ανάπτυξης ασφαλούς εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, Covid19 εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θερμές ευχαριστίες στη Ρωσία για τις προσπάθειες ανάπτυξης ασφαλούς εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, Covid19 εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Χανς Κλιούγκε μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά σημαντικά τις προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του Covid19, γνωστό ως Sputnik V. Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσία για τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλει για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου» τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χαςν Κλούγκε, συναντώντας τον Ρώσο υπουργό Υγείας. Πρόσθεσε επίσης πως η ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V είναι «η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορονοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη».

Ο Κλιούγκε εξήρε επίσης την διεθνή αλληλεγγύη της Ρωσίας ιδιαίτερα σε χώρες της Κεντρικής Ασίας, τονίζοντας πως η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε «με μεγάλη προσοχή» ζητήματα υποστήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις πιο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα