ΑΘΗΝΑ
14:13
|
20.04.2024
Η Ονδούρα θαμετακινήσει την πρεσβεία της στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μέχρι το τέλος του 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ονδούρα πρόκειται να μετακινήσει την πρεσβεία της στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μέχρι το τέλος του 2020, όπως δήλωσαν χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδει το Reuters.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι η Ονδούρα θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ ωςς το τέλος της χρονιάς.

Για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μας συζητήσαμε να διευθετήσουμε το άνοιγμα πρεσβειών αντίστοιχα στην Τεγκουσιγκάλπα και την Ιερουσαλήμ,” έγραψε ο Χερνάντεζ σε μία ανάρτησή του, στο Twitter.

“Ελπίζουμε να κάνουμε αυτό το ιστορικό βήμα πριν από το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι θα μας το επιτρέψει η πανδημία,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερνάντες και Νετανιάχου ήταν παρόντες όταν εγκαινιάστηκε το διπλωματικό γραφείο της Ονδούρας στην Ιερουσαλήμ στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2019, το πρώτο βήμα ενόψει της μετακίνησης της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, κατά την Τεγκουσιγκάλπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα