ΑΘΗΝΑ
15:53
|
29.03.2023
H εταιρεία δεσμεύεται για καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά 40%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται πλέον η κυβέρνηση με την καναδική Eldorado Gold (μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός) για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της υφιστάμενης σύμβασης μεταβίβασης και του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, η συμφωνία κατά κυβερνητικές πληροφορίες κλείνει υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και με πρόσθετα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα περισσότερα “αγκάθια” , όπως η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επένδυσης, έχουν ξεπεραστεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Eldorado Gold προχώρησε σε αναθεωρήσεις του επενδυτικού σχεδίου που είχε υποβάλει προς την ελληνική κυβέρνηση και ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για αύξηση 10% των εσόδων προς το κράτος από τα μεταλλευτικά δικαιώματα.

Στο θέμα της απασχόλησης που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιοχής, το αναθεωρημένο business plan προβλέπει περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή καθώς στην επένδυση απασχολούνται 1.650 εργαζόμενοι.

Αναφορικά με την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επένδυσης, η Eldorado Gold έχει δεσμευθεί για καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων, με τη χρήση της μεθόδου της ξηρής απόθεσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη σε αυτή τη μέθοδο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις Σκουριές θα είναι μειωμένο κατά 40%, καθώς η Ελληνικός Χρυσός δεσμεύεται ότι θα τηρεί τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα