ΑΘΗΝΑ
19:27
|
19.04.2024

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σέρπα Ανγκ Ρίτα από το Νεπάλ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που ανέβηκε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σέρπα Ανγκ Ρίτα από το Νεπάλ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που ανέβηκε και κατέκτησε δέκα φορές την κορυφή του Έβερεστ, χωρίς οξυγόνο.

Αυτό το ρεκόρ χάρισε στον Ανγκ Ρίτα τον τίτλο της “Λεοπάρδαλης του Χιονιού”.

Η οικογένειά του, αναφέρει το BBC, ανακοίνωσε ότι ο δημοφιλής Σέρπα πέθανε στην πρωτεύουσα Κατμαντού του Νεπάλ. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από ηπατικές και εγκεφαλικές παθήσεις. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως τεράστια απώλεια για την ορειβατική κοινότητα.

Ο Ανγκ Ρίτα έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή του Έβερεστ το 1983.

Ο άθλος του αναγνωρίστηκε από το βιβλίο των ρεκόρ “Γκίνες” το 2017 και μέχρι σήμερα δεν έχει καταρριφθεί. Ο Ανγκ Ρίτα ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε το Έβερεστ και υπήρξε δραστήριο μέλος προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας των Ιμαλαΐων.

“Πάνω στο βουνό ήταν τόσο γρήγορος και δραστήριος όσο οι λεοπαρδάλεις του χιονιού και αυτό ήταν κάτι το μοναδικό”, δήλωσε στο BBC ο Σέρπα Ανγκ Τεσρίνγκ, βετεράνος αναρριχητής και πρώην πρόεδρος της Ορειβατικής Ένωσης του Νεπάλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα